Nl | Fr | En

Horses and children, I often think, have a lot of the good sense there is in the world.

(Josephine Demott Robinson)

Severine

This testimonial is not available in French yet.


Eigenlijk is het erg dat je eerst paardencoaching nodig hebt, om je te herinneren waar het in the end allemaal rond draait. Het is allemaal zo simpel. Ik ben hier gekomen om beter te leren omgaan met tijd, om beter mijn prioriteiten te stellen, om beter te leren omgaan met stress. Het was precies alsof ik een klets in mijn gezicht kreeg, want de onrust die ik van binnen voel, heeft niets te maken met mijn workload, met de drukte op het werk, maar heeft alles te maken met de tijd die ik heb voor mijn gezin. Bijna geen tijd meer. 's Morgens om 6.30 u vertrek ik naar het werk en schuif ik een uur lang aan in de files. 's Avonds ben ik rond 19.30 u terug, weerom na een uur filerijden - als er al geen receptie of event of beurs aan gebreid wordt. Dan is het spurten naar de supermarkt, spurten om te koken, spurten om te eten, spurten om de kinderen in bed te steken. En dan val ik als een steen in slaap. Dat is dan mijn dag. Dag in, dag uit. Week in, week uit. Het weekend bestaat dan uit de was en de plas, kleren en schoolgerief kopen, naar de voetbal en tekenles rijden, en de 'verplichte' familiebezoekjes. Het resultaat van dit leven is een mooi loon op mijn bankrekening op het einde van de maand waar ik niet van kan genieten wegens geen tijd. Ja, we hebben een mooi groot huis, en we kunnen 3 keer per jaar op vakantie met het hele gezin. Maar ten koste van wat?
 
Morgen kan onze laatste dag op aarde zijn. Je weet nooit wat het lot voor jou in petto heeft. Is het dan niet jammer dat je van 's morgens tot 's avonds  bezig bent met het halen van targets, terwijl de mensen die je graag ziet, je nauwelijks te zien krijgen, en als ze je al te zien krijgen, ben je moe of geïrriteerd. Is dat niet onze grootste tijdsverspilling? Het is precies alsof er een deur geopend is. De vraag die bij mij blijft terugkeren is 'waar ben ik mee bezig?' Het is toch waar. Het is onvoorstelbaar hoe je opgeslokt kan worden door het werk. Het werk heeft als doel een gezond en gelukkig leven mogelijk te maken. Het werk is je leven niet. Ik voel me beschaamd dat ik het zo ver laten komen heb. Want het is precies voor je gezin dat je voor zo'n leven kiest. Omdat ze niets tekort zouden komen. Maar mijn gezin heeft weinig baat bij het mooie loon dat op mijn bankrekening terecht komt. Dat is niet wat ze echt nodig hebben.
 
In plaats van na te denken over hoe ik mijn gezin kan inpassen in mijn werk, ga ik vanaf nu de rollen omdraaien. Hoe kan ik mijn werk aanpassen zodat mijn gezin op de eerste plaats kan komen. Want het is de tijd die je door brengt met je geliefden, die het leven de moeite waard maakt. Niet de tijd dat je targets probeert te halen. Ik ben al zo veel tijd verloren. Gedaan daarmee. Mijn ogen zijn open nu. En dat allemaal omdat dat paard stokstijf bleef staan! Hoog tijd voor verandering.

(Severine)