Nl | Fr | En

It is only with the heart that one can see rightly ; what is essential is invisible to the eye.

(Antoine De Saint-Exupéry)

Brigitte

This testimonial is not available in French


 

Vrijdag de 13de november 2009 had ik het genoegen om kennis te maken met paardencoach Anke en haar prachtige paarden op het Speedequiboosting-event dat zij organiseerde. Het werd een indrukwekkende ervaring die mij letterlijk en figuurlijk een énorme “boost” gaf.

 

Eerst mochten we kiezen met welk paard we een oefening wilden doen. Ik koos voor het paard dat spontaan naar mij toe kwam gelopen, want nooit eerder voelde ik me zo op mijn gemak bij een paard. Dat gaf mij al meteen vertrouwen, voordien was ik toch altijd een beetje bang geweest van deze grote wezens, omdat ik me zo “klein” voelde in hun aanwezigheid. En terwijl ik dit nu zo neerschrijf, bedenk ik nu pas dat dit best een thema voor me zou kunnen geweest zijn, want het is iets herkenbaars uit het verleden. En dat geldt misschien ook voor “kiezen of gekozen worden”. Zo zie je maar hoe zo’n dag achteraf nog voor onverwachte doordenkertjes kan zorgen.

 

Ik beet als 1ste de spits af en stelde een vraag over grenzen stellen.  Als oefening moest ik het paard naar de andere kant van de wei brengen (ik heb geen enkele ervaring met paarden). Ik liep op het paard toe, maakte hem vast aan de beugel en trok hem mee achter mij aan, vastbesloten om dit tot een goed einde te brengen. Maar het paard bleef een paar keer stokstijf staan en vertikte het om nog een poot te verzetten. Ik probeerde contact te maken en slaagde er uiteindelijk toch vrij snel in om sàmen, naast elkaar, naar de overkant te lopen. Een ander paard dat rustig stond te grazen, liep zelfs spontaan een eindje met ons mee! Wat ik zo magisch vond aan dit moment, was mijn bewust aanwezig zijn. Naar mijn gevoel was ik daar helemaal alleen met dat paard, ik vergat dat er een hoop mensen stond op te kijken. Het gaf mij een “groots” gevoel van zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. Anke vertelde me nadien dat ik niet zo aan mensen moet “trekken” en dat was best een eye-opener! Want inderdaad, toen ik aan het paard trok, bleef het staan. Zodra ik ophield met trekken, begon het spontaan met me mee te lopen……

 

Ik hoef niet meer overtuigd te worden, ik vond paarden altijd al spirituele wezens en deze korte kennismaking heeft me laten zien dat we nog heel veel van ze kunnen leren!

 

 

video of Brigitte during Speed-Equiboosting  

 

 

 

(Brigitte)